Kaštanová roláda

Potřebujeme:

6 vajec, 6 lžic krystalového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 balíček mraženého kaštanového pyré, 1 šlehačku příp. pikantní džem (rybízový a pod.)

Jak na to:

V misce smícháme vajíčka, cukr a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Troubu zapneme na 200 ° C. Z mrazáku vytáhneme kaštanové pyré. Bílky oddělíme od žloutek a vyšleháme na nejvyšším stupni na hustou pěnu, do které postupně přidáme krystalový cukr. Snížíme obrátky šlehání na nejnižší stupeň a postupně přidáváme žloutky. Vařečkou zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Největší plech vysteleme papírem pečení, okraje vymažeme. Rovnoměrně naneseme a plochým velkým nožem rozetřeme masu na papír a dáme do trouby. Po cca 20 minutách vytáhneme z trouby.
Upečenou roládu musíme ještě horkou srolovat i s papírem na pečení po délce a dáme vychladnout. Pak připravíme nádivku.

Náplň: Kaštanové pyré nakrájíme na kostky a na nejnižších obrátkách šleháme vychladlou šlehačku, přičemž přidáváme kostky pyré.
Upečené těsto roz-rolujeme a opatrně stáhneme pečící papír. Natřeme pikantní džem, na něj si po hromádkách poklademe nádivku a rovnoměrně rozetřeme. Potom srolujeme a ozdobíme např.. čokoládou.

Podobné recepty:

Kaštanová roláda, Kaštanová nádivka, Kaštanová roláda, Nepečená kaštanová roláda, Nepečená kaštanová roláda