Jablečník s pěnou

14.3.2012
Potřebujeme:

Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, lžíci cukru, špetku soli, 2 žloutky, 2-3 lžičky mléka nebo smetany, polovinu sáčku prášku do pečiva
Náplň: 750 g jablek, cukr, skořici
Sníh: 5 bílků, 150 g moučkového cukru, vanilku

Jak na to:

Ze všech surovin na těsto vypracujeme husté těsto. Mléka resp. smetany přidáme podle potřeby. Vymícháne těsto, necháme chvíli v chladu odpočívat.
Mezitím si připravíme první náplň. Nastrouháme jablka, přidáme trochu cukru a skořice. Pár minut podusíme na sporáku a pak necháme vychladnout.
Odpočatí těsto vyválíme na velikost plechu. Přeneseme ho na plech pomocí válečku. Dáme péct do trouby na cca 15-20 min, dokud nezačne chytat růžovou barvu. Když je těsto upečené a trocha vychladlé rozetřeme na něj jablka.
Připravíme si sníh, který vyšleháme s cukrem a vanilkou do tuha. Sníh rozetřeme na koláč a posypeme trochu cukrem. Koláč dáme do trouby ještě na cca 7 min zapéct.

Podobné recepty:

Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Čokoládové sushi s mangovou pěnou, Jablečník, Jablečník z křehkého těsta, Kanapky s plněnou okurkou