Pečené kuře na bramborách

Potřebujeme:

kuře (bouráne), brambory, trošku oleje nebo másla, vodu resp. bujón na podlévání, sůl, koření dle vlastního výběru-kmín, pepř, červenou papriku, gril.koření

Jak na to:

Oloupeme si brambory a nakrájíme na větší kusy. Na dno pekáče dáme trochu oleje nebo másla, na to naskládáme brambory, které osolíme a opepříme (příp. dáme na brambory kmín).
Kuře omyjeme, naporcujeme. Pořádně jednotlivé kousky osolíme a opepříme dle vlastního uvážení. Zahřejeme troubu. Pekáč přikryjeme alobalem, nebo pokličkou a dáme do trouby péct asi na 50-60 min. Pak pekáč odkryjeme a necháme kuře dopéci do červena a křupavá. Poléváme vydušenou šťávou, pokud její je málo přidáme trochu vody nebo bujónu a poléváme.
Upečené kuře podáváme s bramborem a zeleninovým salátem nebo kompotem.

Podobné recepty:

Kuře na smetaně a bramborách, Kuře na bramborách, Italské kuře, Pečené kuře, Pečené kuře