Jablečno-tvarohová rohlíková

Potřebujeme:

4 rohlíky (i starší), 400 ml mléka, 2 vajíčka, 2 sunarové odměrky moučkového cukru, 1 sunárovou odměrku Zlatého klasu, 2 jablka, 200 g tvarohu, skořicový cukr, tuk na vymazání formy

Jak na to:

Do mléka dáme dvě vajíčka (rozbít a bez skořápky) a práškový cukr. Rozmícháme a přidáme natrhané kousky rohlíků. Pořádně vyždímáme a rozložíme na vymaštěný plech.
Do mléka, které nám zůstalo dáme Zlatý klas, příp. dolijeme mléko a dosypeme cukr. Posypeme skořicovým cukrem a rozmícháme.
Jablka nakrájíme na kolečka a rozložíme na rohlíčky (jablka můžeme obalit v moučkovém cukru, aby nebyly příliš kyselé). Posypeme tvarohem a ocukrujeme. Celý koláč polijeme mléka,-skořicovou směsí a dáme do trouby na 200 C, na cca 25 minut.

Podobné recepty:

Jablečno-švestkové pyré, Tvarohová buchta, Jablečno-mandarinkové pyré, Jablečno-mandarinkový koktejl, Šťavnatá Matilda