Zapékané těstoviny s brokolici, šunkou a sýrem

Potřebujeme:

pro 3 osoby
1 balíček těstovin, 30 dkg šunky, brokolici, uzený sýr na strouhání, 1 zakysanou smetanu, 1 dcl mléka, kečup, vegetu, pepř, 2 stroužky česneku

Jak na to:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a přecedíme. Syrovou brokolici napařuje do poloměkká. Na oleji osmažíme nakrájenou šunku na malé kostičky, přidáme na malé kousky pokrájenou brokolici, prolisovaný česnek, trocha vegety cca 1 KL a bazalku cca 1 KL. Promícháme, podlijeme 1 dcl vody a podusíme 2 minuty.
Přilijeme sladký kečup asi 2 dcl, necháme přejít varem a vypneme. Do pekáče nasypeme uvařené těstoviny a přidáme dušenou směs (brokolice a šunka). Promícháme a na vrch postrouháme uzený sýr.
Zakysanou smetanu rozředíme trochou mléka (aby se nám dala polít), přidáme 1 KL vegety, posypeme pepřem, smícháme a polijeme připravené těstoviny. Zapečeme, dokud smetana a sýr nevytvoří pevnou "skořápku" na povrchu.

Podobné recepty:

Špagety - těstoviny, Zapékané těstoviny s nivou, Zapékané těstoviny s brokolicí a kuřecím masem, Těstoviny s brokolicí a sýrem, Těstoviny se šunkou a brokolicí