Prokládaný pekáč

Potřebujeme:

cibuli, kysané zelí, sůl, cukr, mletý kmín, koření podle chuti (kečup, hořčici, pepř na steaky, koření na brav.maso), sójovou omáčku, brambory, mléko, máslo

Jak na to:

Kysané zelí orestujeme na cibulce, přidáme kousek soli, mletý kmín a popřípadě cukr, pokud je velmi kyselá. Mleté maso podusíme na cibulce, okořeníme, osolíme a přidáme koření podle chuti. Také můžeme přidat kečup a hořčici a podléváme vodou, pokud není hotové. Můžeme nechat více šťávy, aby v pekáči bylo šťavnaté.
Z brambor uděláme klasické pyré. Vrstvíme na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč. První vrstva kyselé zelí, druhá vrstva je mleté ​​maso a vrchní vrstva je pyré. Dáme zapéct do trouby.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa na smetaně s pórkem a sýrem, Kuře na pivní láhvi, Kuře na pivní láhvi, Řecký prokládaný lilek, Rychlá večeře