Česnekové řízky v těstíčku

Potřebujeme:

1 kg vepřové kýty, 4 stroužky česneku, sůl, 4 vejce, 1 PL hořčice, pepř, sladkou mletou papriku, 1 lžičku kari koření, 2 lžičky oregana, sójovou omáčku, 5 PL strouhanky, 1 lžíce hladké mouky, 1 PL oleje, 1 PL bílého vína, mléko

Jak na to:

Omyté maso nakrájíme na řízky a osolené naklepeme. Rozmačkáme 4 stroužky česneku s vodou a solí a tímto natřeme maso.
Mezitím si připravíme těstíčko. Do misky dáme 4 vejce, 1 PL hořčice, posypeme kořením a sladkou paprikou. Přidáme 1 lžičku soli, trochu sojové omáčky, 1 lžičku kari koření, oregano, 1 PL oleje, 1 PL bílého vína, 5 PL strouhanky a 1 vrchovatou PL hladké mouky.
Po vymíchání vznikne hustá směs, ke které přilijeme mléko, aby vzniklo těstíčko. V těstíčku, obalujeme řízky, které pak dáme na rozpálený olej a osmahneme z obou stran.

Podobné recepty:

Česnekové řízky, Telecí řízky v rozinkovým těstíčku, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, Vepřové řízky v sýrovém obalu, Telecí řízek v sýrovém těstíčku