Francouzské brambory

10 středně velkých brambor uvařených ve slupce, 1 klobásku, 3 vejce uvařená natvrdo, pepř, sůl, olej, cibuli
Zálivka: 200 ml mléka, 4 vejce, 1 lžičku vegety
Brambory uvaříme ve slupce. Pomocí kráječe brambor si do hrnce nakrájíme oloupané brambory a uvařená vajíčka. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku a na kostičky nakrájenou klobásku.
Přidáme k bramborám a vajíčkům. Okořeníme mletým pepřem a osolíme. Zalijeme zálivkou (v mléce rozmícháme vejce a vegetu). Směs vložíme do vymazaného pekáče a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 30 minut.
Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory