Křehké tvarohově-džemové rohlíky

Potřebujeme:

Těsto: 500 g polohrubé mouky, kostku droždí (40 g), 2 žloutky, 2 lžíce moučkového cukru, 2,5 dcl mléka, 1/2 bal.prášku do pečiva, 1,5 dcl oleje, špetku soli, 1 vajíčko na potření
Náplň: 400 g tvarohu, 2-3 PL džemu, rozinky, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr (všechny přísady spolu smícháme)

Jak na to:

Z droždí, trochy mléka, cukru, soli a mouky uděláme kvásek, který necháme vykynout. Zbylou mouku, cukr, sůl, 2 žloutky, mléko, prášek do pečiva a olej smícháme i s vykynutý kváskem a mícháme alespoň 15 minut. Těsto dále nekyne!
Bochník rozdělíme na 8 stejných dílů (nejprve na ¼ a pak každou čtvrtky na polovinu). Každý díl pak tence vyválíme a stejným způsobem rozdělíme na 8 trojúhelníků.
Širší část trojúhelníku dáme kopeček náplně a svineme do rohlíčku. Položíme na plech dále od sebe, potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme na teplém místě asi 45 minut. Pečeme do zlatová.

Podobné recepty:

Rohlíky se sýrem, Makulienky, Rohlíky s tvarohem, Zapečené rohlíky, Zapékané rohlíky