Tiramisu
Potřebujeme:Těsto: 7 vajec, 7 PL hladké mouky, 7 PL moučkového cukru
Na polití: mandlový nebo kávový likér, 1 šálek černé kávy
NA posypání: kakao
Náplň: 500 g jemného tvarohu, 2 smetany na šlehání, 200 g cukru, 2 PL kakaa
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, bílky vyšleháme na tuhý sníh, žloutky do pěny vyšleháme i s cukrem. Do žloutků vařečkou postupně přimícháme mouku, po částech sníh. Těsto vlijeme do vymazané dortové formy a upečeme v předehřáté troubě při 180 stupních cca 20 až 30 minut.
Vychladlý dort vyjmeme z dortové formy a 2krát překrojíme. Připravíme nádivku. Tvaroh vyšleháme s cukrem a po částech vmícháme ušlehanou šlehačku. Část z náplně si odložíme na vrch dortu. Zbytek nádivky rozdělíme na 2 části a do jedné zlehka vmícháme kakao.
Polovinu plátů dortu natřeme světlou nádivkou, druhou polovinu tmavou nádivku, přičemž celý plát těsta pokapeme likérem a druhý plát pokapeme kávou. Vrch dortu i boky potřeme náplní, kterou jsme si na začátku odložili. Vrch dortu ještě nakonec potřeme kakaem, ale jen tu část kde je tmavá nádivka.
Odložíme do lednice na pár hodin.