Opékaný špenát s drůbežím masem a kukuřicí

Potřebujeme:

350 g špenátu (může být i mražený), 350 g drůbežího masa, 1 červenou papriku, trošku chilli papriček nebo koření, 3 stroužky česneku, 1 cibuli nebo pórek, 3-4 čerstvé žampiony, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce kachních sádla, 4 lžíce rybí omáčky (nebo sójové omáčky sladké), 1/2kg kukuřice (nebo sójových klíčků), šťávu z 1 limetky

Jak na to:

Cibuli si nakrájíme na pul-kolečka, česnek na plátky a papriku na kosočtverce. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a maso na velké nudličky.
Do rozpáleného oleje dáme česnek, cibuli, žampiony a restujeme. Přidáme špenát, podlijeme 100 ml vody, trošku podusíme a vyjmeme.
Ve woku rozehřejeme kachní sádlo a prudce opečeme maso. Přidáme papriku a dochutíme rybí (sójovou) omáčkou. Přimícháme kukuřici (sójové klíčky), podušený špenát, bazalku, chilli a šťávu z limetky (může být i citron).

Podobné recepty:

Bramborové míchánky, Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem, Zapečené těstoviny se špenátem, Bramborový nákyp s mletým masem, Těstoviny s kuřecím masem a se špenátem