Kávový likér
600 g hnědého cukru, 4 šálky silně zalévané kávy, ½ litru rumu, karafa na 4 týdenní odležení likéru
Jak na to:Udělejte 4 opravdu extra silné černé kávy. 600 g hnědého cukru zalijte 1/4 litrem vody a nechte přejít varem. Hnědý cukr zdůrazní barvu a chuť likéru a nebude přehnaně sladký. Když voda s cukrem sevře, snižte teplotu. Přeceďte všechny čtyři kávy do hrnce přes sítko a čistou vyvařenou kuchyňskou utěrku složenou na 4x, nebo přes gázu.
Všechny čtyři kávy přelijte do hrnce a nechte sevřít. Pak do hrnce dolijte půl litru rumu a už jen nechte vychladnout. Zatím najděte nějakou láhev s objemem přes 1 litr. Likér po 4 týdnech ještě jednou přefiltrujte přes gázu a přelijte do menší karafy.
Likér skladujte v tmavé chladné místnosti, po úplném vychladnutí ho dobře zavřete.
Ovoce s kávovým dipem, Kávový likér - velmi podobný Carolans, Jahodový sen, Vaječný likér, Vanilkový likér