Bramborová polévka

Potřebujeme:

brambory, kmín, tuk, trochu mouky, majoránku, sůl příp. vegetu, zelenou nať, 1-2 stroužky česneku, vodu

Jak na to:

Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a spolu s kmínem dáme vařit do vody. Stroužky česneku rozetřeme a přidáme spolu se solí k bramborám. Dochutíme vegetou, příp. osolíme.
Když jsou brambory uvařené rozmixujeme jejich (nebo přetřeme) v polévce. Podle potřeby zahustíme buď západka z mouky a vody nebo jíškou z mouky a tuku. Přidáme majoránku, trochu povaříme a po odstavení ozdobíme zelenou natí.

Podobné recepty:

Krémová bramborová polévka, Bramborová polévka se švestkami, Bramborová polévka s tvarohem, Krémová bramborová polévka s párkem, Krémová bramborová-pórková polévka