Brokolicová polévka s kvasnicovo-mrkvovým noky

brokolici (nejlépe čerstvou), Bio zeleninový bujón, mořskou zeleninovou sůl, špaldovou mouka nebo jinou celozrnnou, olivový olej, menší cibuli
Halušky: lžíci olivového oleje, droždí, menší mrkev, sůl, vajíčko, špaldovou hladkou mouku, mléko
Na troše olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme omytou a na malé růžičky nakrájenou brokolici a mícháme. Posypeme moukou, ještě chvíli mícháme a zalijeme vodou.
Za občasného míchání přivedeme k varu, ochutíme lžící zeleninového Bio bujónu, zeleninovou solí a vaříme, dokud nám brokolice nezměkne (asi 10 min). Potom ji pomocí "mačkadla" na brambory rozmačkáme na jemnější.
Zavaříme noky, chvíli povaříme a nakonec přidáme nějaké bylinky, např.. sušenou pažitku.
Halušky: Na trošce oleje si rozpustíme droždí, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a chvíli mícháme. Necháme vychladnout, přidáme vajíčko, trochu mléka a mouku. Osolíme. Těsto nemá být ani husté, ani moc řídké. Zavařte je rovnou do polévky lžičkou (větší halušky) nebo přes sítko na halušky (menší halušky).
Brokolicová polévka, Wok zelenina, Krková polévka, Brokolicová polévka s mušličkami, Hřibová polévka