Francouzský salát

Potřebujeme:

brambory uvařené ve slupce, 2 ks sterilovaného hrášku, 1 mražený hrášek, tofu, sójovou omáčku sladkou, 1-2 bílý jogurty, 1 zakysanou smetanu, obyčejnou hořčici, dijonské hořčice, 2-3 sterilované okurky, lžíci odtučněné majonézy, sůl, pepř

Jak na to:

Dejte uvařit brambory ve slupce. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouhejte tofu. Pořádně ho oblijte sójovou sladkou omáčkou a nechte stát.
Uvařené vychladlé brambory protlačte přes sítko, přidejte nakrájené okurky, uvařený vychladlý hrášek (příp. dvě konzervy sterilovaného hrášku), nastrouhané tofu a salát ochucený zakysanou smetanou, bílými jogurty. Potom přidejte lžíci majonézy nebo tatarské omáčky, obyčejnou plnotučné hořčici (podle chuti) a dijonské hořčice, také podle chuti.
Na závěr osolte a okořeňte pepřem.

Podobné recepty:

Těstovinový salát s kukuřicí, Francouzský salát z vařeného květáku, Těstovinový salát s francouzským nálevem, Francouzský bramborový salát, Hlíva po francouzsky