Sladko-kyselé okurky
2.3.2012

na 1O lahví
16 dcl vody, 4 dcl octa, 20 dkg cukru, 2 lžíce soli, trošku celého pepře, okurky nakládačky, mrkev, česnek, cibuli, kopr, křen, feferonky, celý pepř, nové koření
Všechny ingredience na nálev spojíme a vaříme 5 minut. Láhve omyjeme v horké vodě. Na spodek dáme cibuli, kolečko mrkve, česnek, kopr, můžeme přidat i feferonky nebo křen.
Natěsno uložíme okurky, zalijeme horkým nálevem, přidáme nové koření a dáme sterilizovat (vybíráme, když nálev začne bublat).
Po vyjmutí převrátíme láhev vrchem dolů a zabalíme do utěrek.
Salát Vinegret, Vegetariánská tvarohová pomazánka, Sladko-kyselé okurky, Čočkový salát, Rychlé topinky