Lívance s ovesnými vločkami a jablky

Potřebujeme:

2 žloutky, 2 bílky, 3 polévkové lžíce ovesných vloček, hladkou mouku, špetku soli, 2-3 jablka, mléko, olej, libovolný povidla, smetanu na šlehání, kryst.cukr

Jak na to:

Jablka oloupeme nakrájíme na tenoučké kousky a v sladké vodě povaříme asi 10 minut. Scedíme. Do větší nádoby dáme ovesné vločky, zalijeme je mlékem a necháme ustát asi 10 minut. Potom přidáme žloutky a cca 20 dkg hladké mouky. Promícháme, přidáme jablka a doléváme mléko tak, aby byla masa hustší.
Z bílků a špetky soli vypracujeme tuhý sníh, který přidáme do masy. Promícháme a na rozpáleném oleji smážíme placky z obou stran. Hotové potřeme marmeládou a ozdobíme šlehačkou, kterou jsme vyšlehali s 1-2 pol.lžicemi kryst.cukru.

Podobné recepty:

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami, Česnečka s ovesnými vločkami, Lívance s ovesnými vločkami, Pomazánka s ovesnými vločkami, Kefírové lívance