Tvarohové linzerové řezy
30.3.2012

450g hladké mouky, 200 g tuku, 1 prášek do pečiva, 150 g cukru, 2 žloutky a zakysanou smetanu
Náplň: 3 tvarohy, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, kůra z citronu, 1 lžička hladké mouky
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme ho 10 min odpočívat. Rozdělíme ho na dva díly. Těsto vyválíme a přendáme pomocí válečku na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Nádivku natíráme na těsto a na to položíme druhé vyválené těsto. Propícháme vidličkou a dáme do předehřáté trouby péct dozlatova.
Před dopečením můžeme potřít 1 rozšlehaným vajíčkem. Po vychladnutí libovolně nakrájíme a posypeme práškovým cukrem.
Tvarohové řezy, Tvarohové řezy, Tvarohové řezy, Tvarohové řezy s lístkovým těstem, Tvarohové řezy s lístkovým těstem