Rajčatový salát
5.4.2012

1, 2 kg rajčat, 1 hlávku červeného ledového salátu, 3 cibule, 1 svazek pažitky, 100 ml červeného vinného octa, 1 lžičku cukru, 5 PL oleje, pepř, sůl
Jak na to:Rajčata nakrájejte na plátky, listy salátu natrhejte na kousky. Cibuli na jemno nasekejte a pažitku nakrájejte nadrobno.
Ocet smíchejte s 200 ml vody, okořeňte pepřem, solí, a cukrem. Vmíchejte olej, cibuli a pažitku.
Zeleninu promíchejte se zálivkou, salát přikryjte a nechte asi 30 min odležet v chladničce.
TIP: Pokud chcete mít salát pikantnější, ledový salát můžete nahradit červenou čekankou a pažitku natí jarní cibulky. Pokud máte rádi jemnější, použijte místo salátu čínské zelí.
Rajčatová šťáva, Salát, Zapékané špagety, Rajčatový salát s mladou cibulkou a česnekem, Tofu na srbský způsob