Palačinkový dort

Potřebujeme:

Těsto: 3 vejce, hladkou mouku, krystalový cukr, mléko, 1/4 kypřícího prášku
Náplň: 1 l mléka, 90 g vanilkového pudinku (může být i čokoládový pudink nebo nutela), 4 PL krystalového cukru, 700 g sterilizovaných broskví (může být i jiné konzervované ovoce)
Na ozdobu: 250 g vyšlehané sladké smetany, 80 g nastrouhané hořké čokolády

Jak na to:

Uděláme těsto na palačinky. Snažíme se je upéct stejné velikosti do rovnoměrných kruhů. Z mléka, Zlatého klasu a cukru uvaříme pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Broskve scedíme a nadrobno nakrájíme.
Do dortové formy si vložíme alobal a položíme na něj palačinku, na kterou rozetřeme vychladlý pudink a posypeme kousky broskví. Takto postupujeme až do naplnění formy.
Po naplnění odložíme na 2-3 hodiny ztuhnout. Ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Palačinkový-nutellový dort, Slaný palačinkový dort s lilkem, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort