Kuře na pivu
21.3.2012

1 kuře (kuřecí stehna), brambory, pivo, sůl, pepř, grilovací koření, drcený kmín, tvrdý sýr
Jak na to:Kuře (stehna) omyjeme a hojně posypeme grilovacím, příp. jiným kořením vhodným na kuře. Očistíme si brambory, které nakrájíme na 0,5 cm kolečka.
Nachystáme si Janské sklo. Do něj dáme pokrájené brambory. Brambory osolíme a přidáme drcený kmín (příp. mletou). Na brambory položíme kousky kuřete a celé to zalijeme minim. polovinou piva, pak přikryjeme víkem. Pečeme asi hodinu, při teplotě 180-200 stupňů. Na závěr posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztát.
Kuře na pivu, Kuře na pivu, Kuře na pivu, Tvarůžky vařené v pivu, Kuře na pivě