Povidla

Potřebujeme:

na 5 kg vypeckovaných švestek jde 1 kg cukru a 1/8 l octa

Jak na to:

Švestky důkladně probereme a omyjeme. Odpeckujeme, překrojíme na čtvrtky a rozmixujeme na kaši. Pořádně promícháme a necháme stát, nejlépe přes noc na chladném místě.
Odleženou směs důkladně promícháme - cukr ještě nemusí být zcela rozpuštěn a po menších dávkách vaříme na mírném ohni, za občasného míchání až do zhoustnutí.
Po zhoustnutí povidel plníme a uzavíráme poháry. Pak je třeba na 24-48 hodin otočit dnem vzhůru a tak nechat odstát.

Podobné recepty:

Jahodové gofry, Šípkové povidla, Povidla z trouby, Švestková povidlová omáčka s rumem, Medailonky se švestkovou omáčkou