Švestkové bramborové knedlíky

Potřebujeme:

švestky, polohrubou mouku, vejce, sůl, 2 brambory a vodu

Jak na to:

2 středně velké brambory si nakrájíme na kostičky a uvaříme v mírně osolené vodě. Když jsou uvařené, dobře je rozmačkáme přidáme k nim vodu a vejce a dobře promícháme.
Postupně do směsi přidáváme polohrubou mouku. Mouku vmícháváme dokud nemáme takové polotuho-měkké těsto. Přichystáme si švestky.
Rozválíme těsto asi na tloušťku 0,5 cm a vykrajujeme z něj kolik budeme potřebovat podle velikosti švestek. Pamatujte na to, aby jedna strana těsta nebyla moc pomoučněná, aby se dalo těsto slepit.
Do většího hrnce dáme vodu s troškou oleje, aby se knedlíčky nepolepili, a když voda začne vřít postupně je vkládejte do hrnce a vaříme asi 10 minut.
Podáváme s kakaem, grankem, osmaženou strouhankou, mákem ... Polijeme rozpuštěným máslem.

Podobné recepty:

Bramborové knedlíky, Švestkové knedlíky, Plněné bramborové knedlíky, Švestkové knedlíky, Švestkové knedlíky