Povidla se skořicí

Potřebujeme:

1,5 kg rozpůlených a vypeckovaných švestek, 600 g krystalového cukru, 1 lžičku mleté ​​skořice, 0,5 dcl rumu

Jak na to:

Rozpůlené vypeckované švestky rozvařte nebo umelte. Švestkovou kaši zasypte krystalovým cukrem, přimíchejte skořici a nechte stát do druhého dne. Směs vařte asi půlhodinu, dokud nezhoustne. Stále míchejte a ke konci přidejte rum. Dále nevařte.
Hustým povidly naplňte sklenice až po okraj a hermeticky uzavřete víčkem. Obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Podobné recepty:

Švestkově-povidlová omáčka s rumem, Povidla z trouby, Švestková povidlová omáčka s rumem, Jahodové gofry, Čilejkársky makový koláč