Houbový štrúdl
6.4.2012

1 kg jedlých zdravých hub, 1 čerstvé nebo zmrazené listové těsto, 300 g mletého hovězího masa, 2 stroužky česneku, 1 cibulku šalotku, 3-4 lžíce kečupu, 100 g tvrdého eidamu, petrželku, sůl, pepř, 1 vajíčko, olej
Jak na to:Na pánev nalijte olej a přidejte nasekanou cibulku, česnek, mleté maso. Pár minut dusíme a přidejte očištěné a nakrájené houby. Poduste ještě deset minut, dokud se neodpaří voda, dochuťte solí, pepřem, kečupem. Nechte vychladnout.
Listové těsto rozdělte na dvě části a rozválejte. Posypte vychladlou nádivkou, petrželkou a strouhaným sýrem. Zaviňte, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte upéct.
Podávejte se zeleninovým salátem jako lehký letní oběd.
Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka, Sójové nudle s fazolemi, Štrúdl