Tiramisu z Italie

27.2.2012
Potřebujeme:

podlouhlé piškoty, presso káva, šlehačka 33% sladká, sýr Mascarpone (jiný sýr nepoužívat), rum 0,05 dcl, krystalový cukr - čtyři hrsti

Jak na to:

Do vychladlé kávy namáčíme piškoty, které ukládáme vedle sebe do mísy tak, aby nebyly mezi nimi velké mezery. Do vyšlehané šlehačky přidáme sýr, 0,05 dcl rumu, čtyři hrsti cukru a mícháme do zhoustnutí.
Na vrstvu piškotů naneseme šlehačku a postup zopakujeme ještě jednou. Ozdobíme grankem a čokoládovou polevou.
Vyšleháme šlehačku. Uděláme si první vrstvu piškotů namáčení v kávě. Do šlehačky dáme sýr, přilijeme rum, přisypeme cukr. Vyšleháme hustý krém, který naneseme na piškoty (jen polovinu krému), piškoty v kávě a druhou polovinu krému. Ozdobíme a dáme do chladničky.

Podobné recepty:

Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu z tvarohu