Kuřecinka

Potřebujeme:

kuřecí prsa 600 g, asi 4 větší cibule, hořčice, sůl, pepř

Jak na to:

Kuřecí si nakrájíme na řízky a cibuli nadrobno. Řízky si osolíme z obou stran a z jedné i opepříme a potřeme hořčicí. Takto potřené si je vrstvíme na sebe. Pak si je zprudka z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji.
Opražené řízky vybereme zpět na talíř. Pak ve výpeku zpěníme cibuli a osmahneme do zlatová. Aby se nespekla a déle se pražila a byla měkká, po chvilce přilijeme lžíci-dvě vody. Potom na ni vrátíme maso a ještě spolu krátce osmahneme.
Zalijeme vodou, přidáme hořčici - alespoň 5 PL, ale podle chuti můžete dát i více, a dusíme. Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu rozmixujeme. Můžeme i propasírovat přes sítko, ale déle to trvá.
Díky cibuli vznikne hustá omáčka, proto jí je tam třeba dát hodně.