Česnekačka

Potřebujeme:

střední cibuli, olej, 2-3 střední brambory, 3-4 velké stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 1 CL mleté ​​červené papriky, 1 kostka zeleninového bujónu a na dochucení pepř, sůl (nebo vegeta)

Jak na to:

Na oleji si osmahneme do zlata nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme si světlou jíšku, do které dáme červenou papriku. Zamícháme a zalijeme studenou vodou. Necháme sevřít, hodíme kostku bujónu a na malé kostičky nakrájené brambory.
Když jsou brambory měkké, téměř rozvařené, ale ne zcela, přidáme prolisovaný česnek, sůl nebo vegetu a trochu černého mletého pepře. Nakonec můžeme ještě brambory mírně pomačkat tlačítkem na brambory. Necháme ještě jednou spolu všechno přejít varem.
Podáváme horké s nastrouhaným sýrem (můžeme vynechat) a opečenými kostičkami chleba (musí být).

Podobné recepty:

Česnekačka, Česnekačka na opičku