Hrušky v karamelové omáčce

26.6.2012
Potřebujeme:

4 hrušky, 4 dcl vody, 100 g krystalového cukru, asi lžíci živočišného másla, hřebíček, trochu skořice - tyčinku, šťáva z 1 citronu, solamyl nebo vanilk.puding, trošku povidel a šlehačku na zdobení

Jak na to:

Hrušky oloupeme a vyjmeme jádřince tak, že je vyřízneme do-kulatá. Do 4 dcl vody dáme lžíci kryst.cukru, šťávu z 1 citronu, hřebíčky a skořici. Blanšírujeme v tom hrušky asi 5 min. Pak odstavíme a v dalším hrnci si upálíme zbylý cukr na karamel, přidáme asi lžíci másla, vymícháme a za chvíli vlijeme vodu z hrušek.
Vymíchat a zahustíme solamylem nebo pudinkovým práškem (asi polovinu sáčku). Vznikne jedna velmi chutná omáčka.
Pak servírujeme. Na malý talířek dáme hrušku, do ní lžičku višňového povidel, přelijeme omáčkou a ozdobíme šlehačkou.

Podobné recepty:

Hrušky s medem a skořicí, Hrušky s rokfórem, Opilé hrušky, Voňavé hrušky, Hrušková nápln na frgále