Ostrokyslá polévka
27.3.2012

slepičí vývar, tofu (nebo kuřecí maso), 200 g Jidášovo ucho, bambusové výhonky, mrkev, 1x vejce, solamyl, ocet, sójová omáčka, chilli papričky
Jak na to:Do slepičího vývaru nakrájíme na malé kostičky mrkev, sojové maso, bambusové výhonky, chilli papričku (podle chuti) a Jidášova ucho. Necháme vřít asi tak 5-10 min. Přidáme ocet podle chuti a sójovou omáčku.
Polévku zahustíme bramborovým solamylem a vlijeme nakonec rozkvedlané vajíčko a promícháme. Podáváme s na jemno nakrájeným pórkem.
Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka