Kuřecí prsa na jogurtu s kari a ananasem

kuřecí prsa, alespoň 500 ml bílého jogurtu, kari koření, citronová šťáva, sůl, mletý pepř, olej, ananasový kompot
Mrkvový salát: mrkev, ananasový kompot se šťávou, krystalový cukr, citronová šťáva
Na marinádu potřebujete velké balení bílého jogurtu, který přelijete do mísy, do jogurtu nasypte velkou lžíci kari koření. Přidejte PL citronové šťávy, lžíci soli a dobře zamíchejte.
Kuřecí prsa omyjte, osušte, osolte, opepřete a ostrým nožem do nich udělejte příčně zářezy. Marinujte kolik chcete, minimálně však 2-3 hodinky, byť i den dopředu. Pak vše přelijte do zapékací mísy, poskládejte na vrch ananasový kompot bez šťávy - trocha ananasu si nechte na ozdobu a také do mrkvového salátu. Šťávu z kompotu nevylévejte, taktéž se dá do salátu. Pečte necelou hodinku při teplotě 250 stupňů.
Po upečení jednotlivé prsa vyberte na desku, nakrájejte na příčné řízky, obložte ananasem a podávejte s rýží a mrkvovým salátem.
Mrkvový salát: Do nastrouhané mrkve přidejte zbylé ananasové kousky z konzervy, zalijte asi 1-2 dcl nálevu. Přidejte lžíci krystalového cukru (nemusí být, pokud je nálev sladký) a přidejte lžíci citronové šťávy. Pořádně zamíchejte a dejte odstát do chladu.
Kuřecí prsa s ananasem a broskví, Zapečené kuřecí prsa s ananasem a sýrem, Mariánové kuřecí prsa, Kuřecí prsa v banánovém listě s kari rýží na šalotka, Kuřecí na kari s ananasem a rýží