Špenátový koláč

12.3.2012
Potřebujeme:

1 velká cibule, 6 jarních cibulek, 2 lžíce olivového oleje, 450 g nasekaného špenátu, 4 vejce, 200 g sýru Feta, špetka muškátového oříšku, 450 g listového těsta, 85 g másla, sůl a pepř

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 190 ° C. Oba druhy cibule nakrájíme na drobno a v širší pánve osmažíme na oleji do měkka. Přidáme k nim špenát a zhruba 3 minuty ho dusíme, aby změkl. Použijeme sítko a vymačkáme všechnu přebytečnou šťávu.Potom špenát vrátíme do pánve.
Pánev odstavíme z ohně, přidáme rozšlehané vejce a fetu. Podle potřeby podlijeme, osolíme, opepříme, poprášíme muškátovým oříškem a důkladně promícháme.
Větší čtyřhrannou zapékací formu vymažeme máslem a na dno položíme první část těsta, tak aby po stranách přečníval. Rozetřeme náplň, pokryjeme ji druhou častou cesta a okraje spojíme. Nožem naznačte řezy, ale nedokrojte!
Pečte dozlatova.

Podobné recepty:

Špenátové lívance, Špenátový salát se žampiony a sýrem, Špenátová polévka, Těstoviny se špenátem, Špenátový dort