Česnekové trojúhelníky s dresinkem

23.7.2012
Potřebujeme:

1 listové těsto
Náplň: 120 g másla, 130 g Hery, 3 žloutky, 600 g nastrouhaného sýra, petrželová nať, sůl, 14 stroužků prolisovaného česneku, vegeta, sůl
Dresink: 4 PL tatarské omáčky, 4 lžíce zakysané smetany, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 malou lžičku hořčice, sůl, pepř, nasekaný kopr, mléko dle potřeby (na více dresinku použijeme jednou tolik přísad)

Jak na to:

Těsto rozdělíme na osm bochánků. Zatím si připravíme nádivku. Každý bochník rozválíme na pomoučněném vále, potřeme připravenou nádivkou, posypeme nastrouhaným sýrem a stočíme do rolády.
Takto naplněnou roládu stiskneme do tvaru obdélníku, potřeme rozšlehaným vajíčkem, osolíme, posypeme sezamovým semínkem a kmínem.
Roládu nakrájíme na trojúhelníky, přeložíme na plech vyloženým pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Nakonec si připravíme dresink, smícháním všech uvedených surovin a můžeme přeložit do misek. Trojúhelníky podle chuti namáčíme do dresinku.

Podobné recepty:

Česnekové trojúhelníky, Česnekové trojúhelníky, Česnekové trojúhelníky, Květákový salát s koprovou dresinkem, Skořicové hvězdičky a trojúhelníky