Irský čajový koláč

Potřebujeme:

500 g rozinek, 250 g sušených švestek, 250 g sušených meruněk, hrnek hnědého cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1 hrnek silného černého čaje, 2/3 hrnku brandy, 4 rozšlehaná vejce, 3,5 hrnku polohrubé mouky, prášek do pečiva, 1 lžička mleté ​​skořice, 1 lžička mletého muškátového oříšku, půl lžičky mletého nového koření, půl hrnku brandy zvlášť na polití

Jak na to:

Připravíme si sušené ovoce, které nakrájíme na drobné kousky a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Také si připravíme horký černý čaj.
Do větší mísy vložíme propláchnuté sušené ovoce, zalijeme ho hrnkem horkého čaje a přilijeme 2/3 hrnku brandy.
Také přidáme hrnek hnědého cukru a 2 lžíce citronové šťávy. Promícháme, zakryjeme a necháme 1 hodinu odstát.
V misce si rozšleháme 4 vejce. Po hodině přidáme do mísy s ovocem vejce, promícháme a přidáme mouku s kypřícím práškem a hnědé koření. Dobře celou směs promícháme.
Těsto vlijeme do formy a pečeme při 150 C do zlatová. Ještě za tepla přelijeme zbylým brandy.

Podobné recepty:

Čajový punč, Irský mandlový likér, Čajový punč, Irský mandlový likér, Irský likér