Jablečno - kakaový koláč

29.3.2012
Potřebujeme:

Těsto: 250 g moučkového cukru, 2 celá vejce, 100 ml oleje, špetka soli, 2 PL kakaa, (1 PL rumu), 250 ml mléka, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 350 g (3-4) jablek
Poleva: 150 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 PL horké vody, 2 PL kakaa, (1 PL rumu)
Na posypání: 3-4 PL sekaných ořechů

Jak na to:

Všechny výše uvedené suroviny na těsto rozmícháme vařečkou v hluboké misce. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhané jablka a dobře vypracujeme. Těsto rozetřeme na vymazaný, vysypaný plech a v rozehřáté troubě při střední teplotě pečeme cca 40 minut. Necháme vychladnout.
V nádobě na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme cukr, horkou vodu, kakao a případně rum. Nevaříme - vymícháme! Tento krém pak rozetřeme na vychladlé těsto a posypeme sekanými ořechy (mohou být i opražené). Necháme chvíli ztuhnout a nakrájíme.

Podobné recepty:

Broskvový koláč s pudinkem, Kakaový likér, Zázračný kakaový koláč, Kakaový koláč, Jablečno-kakaový závin