Máslová zeleninová polévka
20.4.2012

1 lžičku másla, malá cibulka, 1 větší mrkev, 1 malý kedluben, 1/4 kostky zeleninového bujónu, šálek těstovin, trochu drceného kmínu, sůl
Jak na to:V hrnci rozpustíme máslo a na velmi mírném plameni osmažíme na něm cibulku. Na struhadle nastrouháme mrkev a kedlubny na jemné nudličky. Zeleninu dáme do hrnce, zakryjeme a chvilku podusíme.
Potom zalijeme horkou vodou a osolíme. Přidáme drcený kmín a necháme povařit.
Když polévka vře, přidáme 1/4 kostky zeleninového bujónu. Do polévky vsypeme šálek polévkových těstovin. Vaříme, dokud nejsou těstoviny hotové.
Květáková polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá zeleninová polévka, Jarní zeleninová polévka, Zeleninová vločková polévka