Meruňkový koláč s drobenkou

22.3.2012
Potřebujeme:

mražené meruňky (příp. jiné ovoce), 300 g polohrubé mouky, jeden prášek do pečení, 4 vejce, citronová kůra, 2 PL mandlového likéry (nebo rumu), 150 g Palmarínu, 150 g moučkového cukru, 1-2 dcl mléka

Na drobenku: 100 g hrubé mouky, 100 g krystalového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g másla

Jak na to:

Dám si na sítko ovoce aby z něj stekla přebytečná voda nebo šťáva, posypeme ho 1 sáčkem vanilkového cukru a ještě 2 PL krystalového cukru a trochou skořice.
Palmarín si dáme roztát v mikrovlnce, aby se snadněji mixoval se surovinami. Všechny suroviny kromě mléka a ovoce, vložíme do mísy a mixujeme. Při konci přiléváme vlažné mléko a vznikne z toho takové řidší pěnové těsto. Nezapomeňte na strouhanou citrónovou kůru ta je důležitá. Těsto vylijte na plech.
Okapané a pocukrované ovoce ukládáme a trochu přitlačíme do těsta dolů slupkou. Mezitím si připravím drobenku z hrubé mouky cukru, vanilkového cukru a nastrouháme do toho studené máslo. Potom rukama hneteme a suchá, aby vznikla sypká směs.
Rovnoměrně rozsypeme na koláč, který pak dáme péct. Upečeme do zlatová a ještě za horka posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Jogurtový koláč, Meruňkový koláč, Rychlý tvarohový koláč s drobenkou, Koláč na lžíce s kokosovou drobenkou, Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou