Karamelový popcorn

22.3.2012
Potřebujeme:

2,5 l popcornu, 100 g másla, 1 pohár hnědého cukru, 1/4 sklenice medu, 1/4 lžičky sody bicarbona, vanilková esence

Jak na to:

V kastrůlku roztavíme máslo s hnědým cukrem a medem a za stálého míchání přiveďte k varu. Směs nechte vřít - bez míchání 4 min. Po 4 min stáhněte z ohně a přidejte sodu bicarbónu a pár kapek vanilkové esence.
Směs vylijte na popcorn a dobře promíchejte buď namaštěným vařečkou nebo rukou, ale pozor je to horké! Každý jeden Pukanec by měl být obalený
Potom dejte popcorn na nízký plech a dejte do trouby na 30 - 60 min, při teplotě 95 stupňů. Čím déle budete péct, tím budou křupavější.

Podobné recepty:

Domácí popcorn, Pudingové kostky, Karamelový řez, Pudingové kostky, Pstruh nadívaný čerstvými bylinkami a popcornem