Boloňské špagety
22.3.2012

800 dkg mletého masa, 1-2 rajčatové protlaky, 1 velkou cibuli, česnek, pepř, sůl, bazalka, hladká mouka, tvrdý sýr
Jak na to:Cibuli očistíme a pokrájíme na kostky a na oleji osmahneme do zlatová. Přidáme osolené a okořeněné mleté maso a opékáme, dokud se pěkně nerozpadne na drobné. Pak podlijeme, tak do 2/3 a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme cca 1 až 1 a 1/2 protlaku rozmícháme, přilijeme vodu, zahustíme, přidáme bazalku (podle chuti) a necháme přejít varem.
Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.
Boloňské špagety, Boloňské vegetariánské špagety, Boloňské vegetariánské špagety, Špagety s italskou drobenkou, Špagety