Zapékané kuřecí řízky

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 200 g čerstvých žampionů příp. 1 větší konzerva žampionů, 100 g šunky, 8 kousků plátkového sýra, 1 zakysaná smetana, pepř, sůl, olej
Jak na to:Umyté, očištěné kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořením a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran. Opečené maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájené žampiony. Dusíme do měkka, cca 20-25 minut.
Do zapékací mísy rozložíme opečené plátky masa, na každý kousek dáme hromádku orestovaných žampionů a překryjeme plátkem šunky a sýra. Zalijeme zakysanou smetanou (rozmíchejte kysanou smetanu s trochou smetany na vaření). Zamícháme i několik lístků čerstvé bazalky.
Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 10 - 15 minut.
Zapékané kuřecí řízky, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Zapékané kuřecí řízky, Harmonické kuřecí řízky, Zapékané těstoviny s brokolicí a kuřecím masem