Mďarský guláš

20.4.2012
Potřebujeme:

cca do 1 kg hovězího masa, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 3 rajčata, pórek (nebo cibule), 4 stroužky česneku, 1 PL rajčatového protlaku, mletá červená paprika, pepř, sůl, mletý kmín, majoránka

Jak na to:

Maso si nakrájíme. Připravíme si hrnec a nalijeme cca 5-6 PL oleje. Přidáme maso. Opékáme cca 7-8 minut, dokud pustí sázku. Pak maso vyjmeme.
Do výpeku vložíme nakrájený pórek nebo cibuli, nakrájenou zeleninu. Přidáme 1 PL rajčatového protlaku a promícháme. Přidáme sůl, pepř, kmín a mletou červenou papriku. Podlijeme vodou (množství tak, aby bylo maso přikryté). Vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne, tj. cca 3 hodiny. Pokud je třeba, tak dolévejte vodu. Pokud byste to chtěli zahustit, nastrouhejte jeden brambor.
Posledních 5 minut do konce, přidáme majoránku.

Podobné recepty:

Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš, Hlívový maďarský guláš