Ebenové pečené kuře
20.4.2012

1 menší kuře, 3 jablka, 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů, 1/2 hrnku rozinek, kečup, sůl, kmín, 1 skořicový cukr, 1/2 hrnku červeného vína
Jak na to:Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem a dobře potřeme kečupem. Jablka zbavené jádřinců vložíme do kuřete. Podlijeme vodou a vínem a dáme péct zády nahoru. Pečeme při teplotě 200 stupňů.
Zbývající jablka nakrájíme na kostičky a posypeme skořicovým cukrem. Po 45 minutách pečení kuře obrátíme, přidáme jablka, ořechy a rozinky.
Dopečeme za občasného podlévání.
Italské kuře, Pečené kuře, Pečené kuře, Pečené chilli kuře, Pečené kuře s nádivkou