Domácí pribináček

20.4.2012
Potřebujeme:

6-8 porcí
1 balíček mleté ​​želatiny, 100 ml mléka, 1 šlehačka, 3 kyselé pochoutkové smetany, 3 vanilkové cukry, 1 lžíce moučkového cukru

Jak na to:

Želatinu vsypeme do mléka a necháme nabobtnat, asi 10 min. Pak ji pomalu zahříváme ve vodní lázni (max. 60 C) až do úplného rozpuštění a odstavíme.
Šlehačku vyšleháme do tuha. Kyselé smetany utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme šlehačku a moučkový cukr. Do želatiny přidáme přibližně třetinu smetanového krému a zlehka promícháme.
Želatinu vmícháme do zbytku smetanového krému a nalijeme do připravených sklenic nebo misek. Necháme 2-3 hodiny tuhnout.

Tip: Pokud chcete mít kakaová pribináček, do smetanového krému přidejte pár lžic Granko.

Podobné recepty:

Domácí pribináček, Pribináček (ne) jen pro nejmenší, Domácí pribináček, Domácí pribináček, Vanilkově-tvarohový krém nebo pribináček