Krémová cibulačka v Bosňáků

cibule (podle velikosti hrnce - 4-5 ks), Bosňáků, sůl, vegeta, paprika, strouhaný sýr
Jak na to:Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, na troše oleje ji trošku osmahneme. Přidáme lžičku sladké papriky a zalijeme hrnkem vody. Osolíme, přidáme vegetu a na mírném plameni dusíme přikryté asi 15-20 minut. Dolijeme vodou a ještě necháme vřít cca 20 minut, dokud se cibule dobře rozvaří.
Vypneme a mixérem rozmixujeme cibuli, až nám vznikne super hladká krémová polévka. Nyní si připravíme Bosňáků. Bosňáků rozkrojíme asi v jedné třetině svrchu. Lžící vydlabeme vnitřek - pozor, ne zcela, protože by se nám Bosňáků rychle roztrhl.
Lžící "utlapeme" vnitřek (můžeme si pomoci i rukou) tak, aby nám vznikla mistička. Polévku nalijeme do připravené misky a posypeme strouhaným sýrem.
Plněné Bosňáků, Česneková krémová polévka v Bosňáků, Houbová polévka v Bosňáků, Polévka Gremium, Cibulačka pro děti