Ovoce v alkoholu

20.4.2012
Potřebujeme:

2 kiwi, 1 mango, 3 broskve, 3 nektarinky, bílé hrozny, cukr, červené hrozny, 2 jablka, 2 hrušky, rybíz, lístky máty, bílý alkohol

Jak na to:

Jablka, hrušky a mango očistíme a spolu s dalším ovocem nakrájíme na kousky. Hrozny s rybízem zbavíme stopek. Ovoce dáme do misky a pokapeme ho trochou citronové šťávy. Do větší sklenice naskládáme vrstvu ovoce a posypeme ji cukrem. Postup opakujeme až do naplnění sklenice.
Když je pohár s ovocem už na plněný, zalijeme ho bílým alkoholem, navrch dáme lístky máty, přikryjeme a odložíme na pár dní na chladné místo.

Podobné recepty:

Ořechový likér, Kakaový likér, Anýzový likér, Chartreuska (Šartrözka), Borůvkový likér