Rafaelo

25.4.2012
Potřebujeme:

36 dkg sušeného mléka, 30 dkg kokosové moučky, 1 margarín, 1 balíček vanilkového cukru, 2 dcl vody, 30 dkg krystalového cukru, 20 dkg mandlí

Jak na to:

Nejprve si připravíme mandle. Dáme je na několik minut do horké vody, aby se z nich dala snadno stáhnout hnědá slupka. Poté každou mandli rozebereme na dvě části a v troubě při nízké teplotě mírně opražíme.
Z 2 dcl vody a cukru uvaříme sirup a počkáme, dokud bude vlažný. K sirupu přimícháme sušené mléko, margarín, vanilkový cukr a 15 dkg kokosové moučky. Mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, doprostřed každé z nich dáme půl mandle a půdy v kokosové moučce.
Před podáváním potřebují odstát jednu hodinu.

Podobné recepty:

Sýrové rafaelo, Rafaelo, Rafaelo, Rafaelo, Domácí rafaelo