Tvarohový krémovník

Potřebujeme:

Těsto: 25 dkg polohr.mouky, 125 g másla nebo Hery, 1/2 prášku do pečiva, 12 dkg moučkového cukru, 1 vejce, 1 žloutek
Náplň: 1/2 l mléka, 1 Zlatý klas, 500 g tvarohu (hrudkový), 15 dkg moučkového cukru, 1 vejce, 3 žloutky, 1 dcl oleje, 1 van. cukr.
zapečení: 4 bílky, 4 PL moučkového cukru

Jak na to:

Uhněteme si v misce těsto. Vyválíme ho na větší obdélník než je hluboký plech. To proto, že těsto na plechu má být trochu vytažené na kraje. Pak si ponorným mixérem nebo v klasickém mixéru, vyšleháme všechny přísady na nádivku.
Tuto pudinkovou hmotu si vylijeme na neupečené těsto. Kraje těsta budou po výšku nádivky, pokud je máte vyšší, tak jejich prstem stiskněte po nádivku, aby se zbytečně nepřipékaly. Dejte do teplé trouby asi 165 stupňů C, cca 20-30 min.
Když povrch začne tuhnout a těsto zčervená, tehdy celý plech vyjměte ven z trouby. Než se peklo, vyšlehejte si bílky s cukrem na tuhý sníh - nejdříve bílky do tuha a pak přidejte moučkový cukr. Sníh natřete na masu v plechu a dejte ještě zapéct 10-15 min.

Podobné recepty:

Tvarohový koláč, Moučník - prošívaná deka, Ovocný dort za studena, Tvarohový koláč, Tvarohový krém