Jablečno-tvarohový koláč

29.5.2012
Potřebujeme:

Těsto: 125 g tuku, 150 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, vajíčko, 1/2 balíčku prášku do pečiva, trošku soli, 1 lžíce moučkového cukru, šťáva z citrónu, 2 kávové lžičky kakaa
Náplň: 400 g odtučněného tvarohu, 2 vajíčka, 1 krémový prášek (Zlatý klas), 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, hrst rozinek, ovoce: 4 jablíčka, rozinky (hrozny), skořicový cukr

Jak na to:

Tuk a vajíčko dáme do nádoby, přidáme 150 g polohrubé mouky a 100 g hladké mouky, kypřící prášek, šťávu z půl citronu (bez pecek), vanilkový cukr, špetku soli a trošku cukru. Prosejeme 2 kávové lžičky kakaa. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na hodinku do ledničky.

Připravíme si suroviny na tvarohovou náplň: Do nádoby dáme tvaroh, vajíčka, vanilku, Zlatý klas, cukr a promícháme. Přidáme rozinky, omyjeme a očistíme ovoce.
Vybereme těsto a rozválíme ho podle velikost formy. Přeložíme ho do formy a propícháme vidličkou. Poklademe jablíčka a rozinky, posypeme skořicí. Polijeme tvarohovou náplní a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů, cca 35-40 minut.

Podobné recepty:

Tvarohový koláč, Jablečno-tvarohový koláč, Tvarohový koláč, Tvarohový koláč pod peřinkou, Tvarohový koláč s jahodami