Špenátová polévka s petrželovým noky

Potřebujeme:

Halušky: vajíčko, krupice podle hustoty těstíčka, plátek másla, sůl, sušená nebo čerstvá petrželová nať
Polévka: kostku mraženého špenátu, česnek 2-3 stroužky, zakysanou smetanu, trošku mléka na rozředění smetany, lžíci hladké mouky, lžíci vegety, kuřecí vývar nebo bujón, sůl, mletý kmín, sójová omáčka,

Jak na to:

Jako první si připravíme těstíčko na halušky. Vajíčko, sůl, máslo a krupici si dáme do nádoby a promícháme. Přidáme petrželku a necháme odstát. Do hrnce si dáme studenou vodu a přivedeme ji do varu. Pak do ní vložíme zmrazený špenát, sůl, vegetu, bujón, mletý kmín a jiné koření podle chuti.
Když je špenát rozvařený připravíme si zakysanou smetanu, kterou promícháme s troškou mléka a lžící hladké mouky (pokud vaříte více polévky, dejte i dvě lžíce mouky). Dobře promícháme a necháme sevřít. Pak přidáme nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.
Halušková těstíčko si dáme na "haluškovač" a protlačíme je do polévky. Promícháme a povaříme cca 15-20 minut. Hotovou polévku dochutíme solí a jiným kořením podle chuti.

Podobné recepty:

Krková polévka, Hřibová polévka, Špenátová polévka, Špenátová polévka, Zeleninová polévka s noky