Špenátová polévka s petrželovým noky

Halušky: vajíčko, krupice podle hustoty těstíčka, plátek másla, sůl, sušená nebo čerstvá petrželová nať
Polévka: kostku mraženého špenátu, česnek 2-3 stroužky, zakysanou smetanu, trošku mléka na rozředění smetany, lžíci hladké mouky, lžíci vegety, kuřecí vývar nebo bujón, sůl, mletý kmín, sójová omáčka,
Jako první si připravíme těstíčko na halušky. Vajíčko, sůl, máslo a krupici si dáme do nádoby a promícháme. Přidáme petrželku a necháme odstát. Do hrnce si dáme studenou vodu a přivedeme ji do varu. Pak do ní vložíme zmrazený špenát, sůl, vegetu, bujón, mletý kmín a jiné koření podle chuti.
Když je špenát rozvařený připravíme si zakysanou smetanu, kterou promícháme s troškou mléka a lžící hladké mouky (pokud vaříte více polévky, dejte i dvě lžíce mouky). Dobře promícháme a necháme sevřít. Pak přidáme nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.
Halušková těstíčko si dáme na "haluškovač" a protlačíme je do polévky. Promícháme a povaříme cca 15-20 minut. Hotovou polévku dochutíme solí a jiným kořením podle chuti.
Krková polévka, Hřibová polévka, Špenátová polévka, Špenátová polévka, Odpalované noky